Για τον Στρατή Βογιατζή

Ο Stratis (Στρατής Βογιατζής) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιουνίου 1984.Ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση και έχοντας παππού Ωρολογοποιό-Κοσμηματοπώλη και πατέρα Κατασκευαστή-Έμπορο Κοσμημάτων η ένταξή του στον κλάδο της Αργυροχρυσοχοΐας ήταν δεδομένη.
Επί δέκα έτη απασχολήθηκε στην επιχείρηση του πατέρα του, ο οποίος ήδη δραστηριοποιούταν στο χώρο της Χρυσοχοΐας από το 1980, και παρακολούθησε όλη την τεχνική και παραγωγική διαδικασία κατασκευής του κοσμήματος και απέκτησε πρακτικές γνώσεις Μεταλλογνωσίας, Γεμολογίας, Μικρογλυπτικής, Κόλλησης και Δεσίματος Πέτρας (καστόνι).
Εφοδιασμένος με εμπειρία και τεχνογνωσία, ίδρυσε το 2011 τη δική του επιχείρηση με διακριτικό τίτλο VOY JEWELLERY, με αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία κοσμημάτων από χρυσό και πολύτιμους λίθους.
Το 2013 εκμεταλλευόμενος την ειδικότητά του ως Σχεδιαστή μέσω Συστημάτων Η/Υ, και αναζητώντας διαρκώς δημιουργικούς τρόπους έκφρασης, αποφάσισε να παρουσιάσει τις δικές του σειρές κοσμημάτων. Μέσω των κοσμημάτων του προσπαθεί κάθε φορά να εκφράζει και μια διαφορετική πτυχή του εαυτού του. Με μια ανατρεπτική ματιά και με μότο του ότι «…κάθε κόσμημα κρύβει μια ιστορία…» αναζητά περίτεχνους συνδυασμούς ώστε οι δημιουργίες του να εκφράζουν είτε τα ίδια του τα βιώματα είτε τις πάσης φύσεως ανησυχίες του. Προς το παρόν, έχει δημιουργήσει και παρουσιάσει δύο σειρές κοσμημάτων, την «Addiction by Stratis» και την «Angel by Stratis».


Addiction by Stratis

H σειρά μου “addiction by stratis” πραγματεύεται τους πάσης φύσεως εθισμούς και εξαρτήσεις: εθισμούς στο αλκοόλ, στις ουσίες, στο σεξ. Τα κοσμήματα μου είναι εμπνευσμένα και δημιουργημένα βιωματικά και γι’ αυτό σε καθένα από αυτά υπάρχει χαραγμένο και ένα γυναικείο πρόσωπο υποδηλώνοντας τον εθισμό του άνδρα στη γυναίκα, που μέσω της καλλιτεχνικής έμπνευσης χαρακτηρίζεται και αυτή ως μία εξαρτησιογόνος ‘ουσία’.
Τα σχέδια μου έχουν μια ροκ, άγρια και γκόθικ υφή, αποδίδοντας με αυτόν τον τρόπο το σκοτάδι και τις εσωτερικές συγκρούσεις που βιώνει καθημερινά ένας εξαρτώμενος άνθρωπος.
Σκοπός μου δεν είναι η ωραιοποίηση της χρήσης ναρκωτικών και άλλων ουσιών ή των εθισμών. Αντίθετα, κύριο μέλημα μου είναι η ανάδειξη μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας ενός πανανθρώπινου κοινωνικού ζητήματος, που παρουσιάζει ανησυχητική αύξηση τα τελευταία χρόνια.
Άλλωστε το μήνυμα της σειράς -τα τρία V ή VOY-VIDI-VICI είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό: Ήρθα, είδα κι ένιωσα τον εθισμό, τον ξεπέρασα και κατέκτησα τη ζωή, παραφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διάσημη φράση του Καίσαρα Veni Vidi Vici.
Στην εποχή λοιπόν της άκριτης αναπαραγωγής σχεδίων και της έλλειψης δημιουργικότητας και μετά από πολλούς μήνες εργασίας και εσωτερικότητας, τολμώ να σας παραδώσω ένα δείγμα της δουλειάς μου, με σκοπό να αφουγκραστείτε κι εσείς τους προβληματισμούς και τις σκέψεις μου.

Angel by Stratis
 
Ο Στρατής συνεργάστηκε με την Άντζελα για τη δημιουργία αυτής της σειράς. Κεντρικό θέμα της “Angel by Stratis” είναι το φτερό, το σπαθί και το μονόγραμμα G, ως αρχικό της λέξης Gate που συμβολίζει την Πύλη προς τον Παράδεισο. Μότο της σειράς είναι η φράση “Even the Devil was once an Angel… I believe he may become one again…”: Ακόμη και ο Διάβολος είχε αρχικά δημιουργηθεί σαν Άγγελος, γεγονός που υποδεικνύει την έμφυτη τάση του ανθρώπου να προτιμά τις ‘αγνές’ προθέσεις από τις ‘κακόβουλες’. Η διαφθορά της σοφίας και της δόξας του Αγγέλου, που συνιστά επιλογή και όχι φυσική ροπή, μετέτρεψε την υπερηφάνεια του σε αλαζονεία και ως εκ τούτου οδηγήθηκε στην πτώση.
Το καλό συνιστά θεϊκή ιδιότητα και ως εκ τούτου είναι άφθαρτο, άναρχο, δηλαδή χωρίς αρχή, ατέλευτο και άκτιστο, σε αντιδιαστολή με το κακό, το οποίο είναι δημιούργημα του Διαβόλου και άρα φθαρτό και κτιστό. Συνεπώς, η αιώνια διαμάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό δεν υφίσταται, καθώς το κακό ως φθαρτό και κτιστό δεν μπορεί να συνιστά καν την αντίθετη έννοια του καλού και άρα δεν έχει καμία ελπίδα να κυριαρχήσει.
Γι’ αυτό και η καρδιά της ανθρωπότητας παραμένει πάντα αγνή και οποιοδήποτε ‘κακό’ είναι αδύνατον να συντρίψει το ανθρώπινο πνεύμα…

Crowns by Stratis

Η σειρά μου “Crowns by Stratis”, είναι εμπνευσμένη από βασιλικά σύμβολα, εμβλήματα που χρησιμοποιούνταν στις τελετές στέψης και φυσικά στέμματα.
Το στέμμα παραδοσιακά αναπαριστά τη δύναμη, τη νίκη, το θρίαμβο, την τιμή και τη δόξα, αλλά και την αθανασία και την υπεροχή.
Ως εκ τούτου, από τη στιγμή που το στέμμα είναι ένα τόσο ισχυρό σύμβολο, όταν ένας ‘βασιλιάς’ στέφει ‘βασίλισσα’ την εκλεκτή της καρδιάς του, η μεταξύ τους ένωση είναι κοσμογονική..
Retro by Stratis

 
Η retro φιλοσοφία αναφέρεται σε  “περασμένες εποχές”, σε επιρροές από παλαιότερες δεκαετίες.
Η σειρά μου “Retro by Stratis” πηγάζει από την αγάπη μου για τα παλιά αντικείμενα που κουβαλάνε μνήμες άλλων εποχών, για παλιούς θησαυρούς που με ταξιδεύουν στο χρόνο..
Η διατήρηση στη μόδα τάσεων λόγω της ιδιαίτερης αξίας και αισθητικής τους με συγκινεί και μου υπενθυμίζει ότι όλοι μας πρέπει να αγκαλιάζουμε τα αντικείμενα του παρελθόντος και να τα απολαμβάνουμε έτσι ακριβώς όπως είναι, χωρίς περαιτέρω καλλωπισμούς..
Το ύφος αυτής της σειράς αποπνέει νοσταλγία, ρομαντισμό και μια αίσθηση αθωότητας εκείνων των εποχών.
Θέλοντας λοιπόν να βάλω την προσωπική μου πινελιά σε κλασσικές κατασκευές, υιοθέτησα στα σχέδια μου ύφος, γραμμές και χρώματα ξεθωριασμένα, σχεδόν ακατέργαστα,  σκληρά, αλλά τολμηρά αναβαθμισμένα!!

Όλα τα κοσμήματα

Αποστέλλονται και με αντικαταβολή

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

×

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

σε όλη την Ελλάδα

Ασφαλείς πληρωμές

×

Ασφαλείς πληρωμές

μέσω Paypal και Viva Payments

Κατάθεση στην Τράπεζα

×

Κατάθεση στην Τράπεζα

για παραγγελίες χωρίς πιστωτική

×
×
×
×